apteekinhenkilökunta

   

Apteekkari on yrittäjä, joka on henkilökohtaisesti vastuussa alueensa lääkehuollosta ja –turvallisuudesta. Hänen vastuullaan ovat henkilökunnan ammatillisen osaamisen ja asiakaspalvelun kehittäminen sekä yrityksen talous ja johtaminen. Apteekkarin tehtäviin kuuluu olennaisesti moniammatillisen yhteistyön edistäminen alueen muun terveydenhuollon kanssa. Apteekkariksi ryhtyminen edellyttää proviisorin tutkintoa, minkä lisäksi jatkuva osaamisen päivittäminen on välttämätöntä apteekin luotsaajalle.

Proviisori on lääkkeiden ja lääkehoitojen asiantuntija. Proviisori toimii apteekissa esimiehenä ja ratkoo apteekin arjen moninaiset pulmatilanteet. Hän palvelee asiakkaita yhdessä farmaseuttien kanssa ja on yleensä vastuussa asiakaspalvelun sujumisesta ja henkilökunnan ammatillisen osaamisen kehittämisestä. Tämä apteekin monitaituri suunnittelee yhdessä apteekkarin kanssa apteekin toimintaa ja vie uudistuksia käytäntöön.

Farmaseutin ydinosaamista on kertoa selkokielellä lääkkeiden turvallisesta käytöstä ja säilytyksestä sekä niiden vaikutuksista ja mahdollisista haittavaikutuksista. Farmaseutin tehtäviin kuuluu myös erilaisten lääkehoitoja tukevien palvelujen tarjoaminen ja niissä opastaminen. Asiantuntijuuden lisäksi yksi farmaseutin tärkeimmistä taidoista onkin kyky kuunnella asiakasta. Meillä farmaseutin tunnistaa valkoisesta työtakista.

Lääketeknikko on todellinen apteekin moniosaaja. Sen lisäksi että hän huolehtii lääkkeiden tilaamisesta, lääkevarastosta ja tietotekniikkaan liittyvistä tehtävistä, hän saattaa myös hoitaa laskutusta sekä asiakirjojen arkistointia. Monissa apteekeissa saatat kohdata lääketeknikon myös kassalla tai ihastella hänen somistamiaan näyteikkunoita. Tekninen henkilökunta pukeutuu harmaaseen työtakkiin.

Apteekissamme työskentelee myös pieneläinhoitaja, joka neuvoo mielellään eläimiin liittyvissä asioissa. Jos sinulla on puolestaan kysyttävää ihosi päivittäisestä hoidosta ja haluat tutustua lajaan apteekkikosmetiikkavalikoimaamme tiedustelethan kosmetologin tai kosmetiikkaneuvojan läsnäoloa

Meillä törmäätte usein myös oppilas/harjoittelija- nimikyltillä oleviin työntekijöihin. He ovat meillä opiskelemassa alaa, joten suhtauduthan heihin lämmöllä.